Πώς θα καταφέρετε να κοιμηθείτε σωστά



Για να έχετε ένα σώμα υγιές φροντίζετε να τρέφεστε σωστά, να αθλείστε, αλλά μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται να χορταίνετε και τον ύπνο, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσετε. Πώς θα το καταφέρετε;

Ο άνθρωπος περνά περίπου το 1/3 της ζωής του κοιμώμενος. Όση ώρα κοιμάται, το σώμα του ανακτά δυνάμεις, αναζωογονείται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται, ενώ «θεραπεύεται» και το μυαλό.

Δείτε λίγες συμβουλές για το πώς μπορείτε να έχετε έναν καλόν ύπνο.

• Δημιουργήστε ένα «ειρηνικό» περιβάλλον

Χαλαρώστε τουλάχιστον τριάντα λεπτά με μία ώρα πριν κατευθυνθείτε στο κρεβάτι. Πώς; Κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες) και φυσικά κρατήστε τις μακριά σας. Χαμηλώστε τον φωτισμό και επιλέξτε μία μουσική ανάλογη.

• Χρησιμοποιείτε υποαλλεργικό-αναπαυτικό στρώμα

Έχετε ακούσει ότι πολλοί άνθρωποι πάσχουν από αλλεργίες; Γνωρίζετε ότι πολλές από αυτές μας «επιτίθενται» στο κρεβάτι λόγω του κακού στρώματος; Όσο και να σας κάνει εντύπωση ένα καλό στρώμα (ας είναι και ακριβό) θα σας προσφέρει τον ύπνο, που χρειάζεστε.

• Κάντε χαλαρωτικές ασκήσεις

Οι λάτρεις της γιόγκα χρησιμοποιούν ασκήσεις αναπνοής, με τις οποίες ουσιαστικά οξυγονώνουν καλύτερα τον εγκέφαλο, και έτσι μπορούν να τον… ελέγχουν. Είναι εύκολο να τις ακολουθήσετε ή απλά να πάρετε λίγες βαθιές ανάσες και θα δείτε πόσο μπορείτε να χαλαρώσετε.

• Προσέχετε τι τρώτε

Πολλοί συνιστούν να αποφεύγετε τη ζάχαρη μετά το δείπνο και ειδικά τη σοκολάτα, καθώς διεγείρει τον οργανισμό. Ακολουθείστε τις συνήθεις οδηγίες για «γεμάτο» πρωινό, καλό γεύμα και φτωχό δείπνο.